Az államtitkár kiemelte: szeretnék, ha minél több vállalkozó lenne Magyarországon.
 
Mindenki vállalkozó, akinek az ötletéért az emberek hajlandóak fizetni, aki saját belső elhatározásából képes ilyen dolgot előállítani - mondta.
 
A magyar programsorozatot március 2. és 6. között rendezik meg, mintegy 900 önkéntes szakember tart 11 500 órát több mint 1100 iskola 207 ezer diákjának.
 
Magyarország 2015-ben csatlakozott a European Money Week Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez. A program idén is kapcsolódik a Global Money Week eseménysorozatokhoz.
 
Varga Mihály pénzügyminiszter a rendezvénysorozat múlt pénteki elindításán arról beszélt, hogy a kormány és a pénzügyi terület képviselői kiemelten kezelik a pénzügyi tudatosságot, e területen egyre újabb ismeretek jelennek meg.
 
A miniszter kifejtette: segítséget kell nyújtani az embereknek ahhoz, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez, az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismeretük legyen.
 
Rámutatott arra, hogy a magyar családok alig negyede tervezi meg költségvetését, miközben az OECD-országokban ez az arány 60 százalék.