Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatási intézmény csatlakozásáról a Tanítsunk Magyarországért programhoz György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára és Liptai Kálmán, az egri Eszterházy Károly Egyetem rektora.
 
A program alapvető célja, hogy segítsenek megismertetni a világot a kistelepüléseken élő gyerekekkel azért, hogy amikor tizennégy évesen bekerülnek egy másik közösségbe, ne érje őket trauma - mondta az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az eseményen.
 
György László az érdeklődő mentorjelöltek előtt ismertette a csatlakozás utáni teendőket: 2020 tavaszán lesz a felkészülés, majd ősszel kezdődik a tényleges mentori tevékenység; egy-egy egyetemista négy kisdiákkal dolgozik majd.
 
Mindazok, akik mentoráltként részt vesznek a programban, harmincezer forint ösztöndíjban és tízezer forint költségtérítésben részesülnek, és egy erre a célra szolgáló kártyával ingyenesen utazhatnak - ismertette.
 
Eddig a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi és a pécsi egyetem, valamint harmincöt kistelepülési iskola csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz - tette hozzá.
 
Liptai Kálmán rektor arról beszélt, hogy a program hazatalált, mert céljai találkoznak az egyetem alapvető céljaival.