Kerenszky Attila, a vállalkozás borász-társtulajdonosa hétfőn, a fejlesztés elindulása alkalmából az MTI-nek elmondta:  a meglévő pince fölé speciális technológiával új pincerészt fúrnak emeleti ágként a riolit tufa kőzetbe. Az eddig 140 négyzetméter alapterületű létesítmény így 200 négyzetméteres résszel egészül ki.

A mintegy 30 millió forintos beruházást a családi vállalkozás saját forrásból finanszírozza.

A tulajdonos tájékoztatása szerint a felső szinten melegkonyhát, egy különtermet és úgynevezett bébitrezorokat is kialakítanak. Ez utóbbiakban tárolják majd hosszú távon azokat a minőségi borokat, amelyeket a bérlők gyermekeik megszületésének alkalmából palackoztatnak - magyarázta.

A beruházás négy új munkahelyet is teremt a jelenleg öt főállású és négy részmunkaidős munkavállalót foglalkoztató családi vállalkozásnál.

A 13 éve működő Villa Wanda Borház Kft. borászattal, szőlészettel, vendéglátással foglalkozik. Jelenleg 7 hektár saját és további fél hektár bérelt szőlőterületet művelnek. Évente 7-800 hektoliter tradicionális fehér, vörös, valamint rozébort állítanak elő, ennek mintegy felét palackozzák. Prémium boraikat ez év elejétől helyi és hazai éttermekben, valamint kisebb mennyiségben Kínában értékesítik.

Az idén a családi vállalkozás a 2018-as évhez hasonló mintegy 20 millió forint árbevételre számít, ám a fejlesztéstől, valamint a tevékenység tervezett bővítésétől 2020-ban már 50 százalékkal nőhet az árbevétel - közölte a társtulajdonos.