Habis László (Fidesz-KDNP) döntését kedden sajtótájékoztatón azzal indokolta: félelmet keltenek azok, akik az elmúlt hetekben közéleti botránnyá duzzasztották az üzem létesítése ügyében régóta tartó hatósági folyamatot. A hazugságok terjesztői úgy állítják be, mintha az ő személyes akarata lenne az üzem elindítása a városban - tette hozzá.

"Korábban többször elmondtam: nem támogatom ilyen üzem létesítését, nem engedem, hogy a testület elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené indulásának feltételét."

Eger polgármestere hazugságnak nevezte, hogy bárki titkolózna. Közölte: a folyamat 2016 óta zajlik, bizottsági anyagai elérhetőek a város honlapján. A képviselők számára külön online rendszert üzemeltetnek, ők is hozzáférnek minden egyes testületi anyaghoz - tette hozzá.

Habis László megjegyezte, az ellenzéki képviselők két és fél éve tudnak az ügyről, de "most tűzték zászlóra, csak most, a kampány évében fontos számukra". Hazugságnak nevezte, hogy rövid időn belül elindulhat az üzem működése, és az önkormányzat megengedő lépéseket tett volna, támogatta volna a folyamatot.

"A feldolgozó indulásának jogi feltétele korábban sem volt meg és most sincs meg. Éppen hogy szigorítás történt, a helyi építési szabályzat módosítása konkrét akadályt gördített a hasonló üzemek létesítése elé" - hangsúlyozta a polgármester.