Rétvári Bence erről a vadonatúj, 100 millió forintos TOP-forrásból és csaknem 150 milliós önerőből épített lepsényi egészségház átadásán beszélt. Elmondta: a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság évében olyan költségvetést fogadtak el, amely jövőre 153 milliárdos többletforrást biztosít az ágazatnak, miközben Európa sok országában visszafogják a jóléti és egészségügyi kiadásokat.
 
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2010 óta 91 kórház újult meg részben vagy egészben, 54 rendelőintézetet és 107 mentőállomást korszerűsítettek, továbbá 23 új rendelőintézet és 34 új mentőállomás épült Magyarországon.
 
Rétvári Bence arról is beszélt, hogy sok országban eredményként könyvelik el a bérek szinten tartását, míg itthon az egészségügyi szakdolgozók, az ápolók bére januárban 14, novemberben további húsz százalékkal emelkedik. Megjegyezte: amíg a baloldali válságkezelés megszorításokat hoz, addig "mi szakdolgozói béremeléssel és többletforrással kezeljük a válságot".
 
Az államtitkár szerint részben ennek, részben az országszerte épülő egészségházaknak is köszönhető, hogy az egészségügyi dolgozók "külföldre vándorlásának" tendenciája 2010 után megfordult: több mint 68 százalékkal csökkent a külföldi munkavállaláshoz első engedélyt kérő orvosok száma, az ápolók esetében ez 48 százalékkal csökkent. Elérték, hogy a működési engedéllyel rendelkező orvosok száma 34 ezerről 39 ezerre nőtt 2010 óta.