A nagyszínpadon hat bemutatót terveznek, emellett 3-3 új gyermek- és stúdiódarab szerepel a műsortervben. A teátrum legizgalmasabb, legegyedibb vállalkozásának Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának táncfeldolgozása ígérkezik a GG Tánc Eger előadásában, Topolánszky Tamás koreográfiájával - tette hozzá a direktor.

A színház az elmúlt hat esztendőben "értékteremtő minőségi fejlődésen ment keresztül", amelyet a közönség szeretete és a látogatottsági adatok is visszaigazolnak - fogalmazott Blaskó Balázs, jelezve: ezt a munkát szeretnék folytatni a továbbiakban is, nyitottan az új dolgokra és a műfaji, illetve műfajokon belüli változatosságra.

Az évadot Örkény István Tóték című tragikomédiájának bemutatójával indítják október 13-án, Blaskó Balázs rendezésében. Ezt Kálmán Imre klasszikus nagyoperettje, a Csárdáskirálynő követi Halasi Imre színrevitelében. Az idei utolsó premier december 8-án a Zrínyi 1566 című rockmusical kőszínházi bemutatója lesz, amelyet Moravetz Levente állít színpadra. Jövőre láthatja a közönség Kiss József rendezésében Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiáját, Az ember tragédiájából készülő táncjátékot és A férjvadász címmel egy zenés francia vígjátékot szintén Blaskó Balázs rendezésében.

Folytatva az együttműködést a Babszem Jankó Gyermekszínházzal, a legkisebbek három mesejáték, A didergő király, A csodatükör és a Pöttöm Panna premierjét láthatják az évad során a teátrum falai között, míg egy negyediket, a Sehallselát Dömötört külső helyszínen adja elő a társulat.

A stúdiószínházi bemutatók között lesz Szőke Andrea Turi című, akusztikus "lomodrámája", Clébio Oliveira legújabb táncjátéka és Eugéne Ionesco Különóra című tragikus komédiája.

Blaskó Balázs szólt arról is, hogy október 18. és 22. között immár hatodik alkalommal rendezik meg az országos Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált. Itt ünneplik meg Eger és a finn Pori 40 éves testvérvárosi kapcsolatát is.

Habis László polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy egy színház számára legfontosabb a közönség, rendkívüli súlyú a velük való kapcsolatteremtés, melyben segítséget, támogatást ajánlott a színháznak. Kijelentette: fontos, hogy még inkább a város életének és mindennapjainak központi témája legyen a színház, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy a teátrum, a művészet és az irodalom iránt fogékony generációk nevelkedjenek fel Egerben.