Az egészségügyért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta: augusztus 1-jével a még három, magánkézben lévő kórház is az államhoz kerül. A szeptemberben január 1-jéig visszamenőleg fizetendő béremelés az ott dolgozókra is vonatkozik - emelte ki. Szócska Miklós hozzátette: a bérrendezést folytatni szeretnék, figyelmet fordítanak az egészségügyi dolgozók egészségi állapotára is, valamint a képzési rendszer fejlesztésére.

    

Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy az egészségügy továbbra is nagyon nehéz helyzetben van, és az is nagy dolog a jelenlegi gazdasági körülmények között, ha "a lejtő aljáról sikerül egy kicsit feljebb lépni".

    

A háromnapos kongresszuson, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet szervezésében tartanak, egyebek mellett az egészségügyi ellátás változásairól, a betegcentrikus ápolásról, a szakképzésben bevezetett újdonságokról, továbbá az egészségügyi technológia fejlődéséről lesz szó.

 

 

MH / MTI

Fotó: kormany.hu