A közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelén két plenáris és 16 szekcióülésén vezető gazdaságpolitikusok, kormányzati szakemberek, banki vezetők, gyakorló vállalatvezetők, gazdaságkutatók, egyetemi oktatók tartanak előadásokat, mintegy 150 előadó osztja majd meg gondolatait a hallgatósággal.

Thomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdász, a racionális várakozások elméletének egyik úttörője lesz az egyik nyitó előadója a vándorgyűlésnek. Matolcsy György jegybankelnök Tíz évvel a válság után, 2007-2017 címmel tart nyitóelőadást.

A szekciók idén a hagyományos témák - pénzügyek, gazdaságpolitika, EU-források - mellett olyan speciális témákat vesznek sorra, mint példá­ul a borágazat helyzete, a műemlékvédelem és a műemlék-hasznosítás kérdései, és a sportfinanszírozás aktualitásai.

A szakmai programok sokszínűségét jelzi, hogy a szekcióüléseken a résztvevők hallhatják hat magyarországi bank első számú vezetője mellett Liu Shaolin Sándor világbajnok gyors­korcsolyázót és M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt és Balázs Béla-díjas filmrendezőt is.

A csaknem hatezer tagot számláló Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdászok legrégebbi szakmai szervezete, közhasznú egyesület, 123 éves fennállásával az első hasonló szakmai-tudományos szervezetek közé tartozik Európában. Az MKT elnöke Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja.