"Találjuk meg a zenében az örömet, és mutassuk meg a gyerekeknek azt az értéket, mennyire élvezhetőek a klasszikus zenék. A verseny és a kurzus kisgyermekeknek, konzisoknak és főiskolásoknak egyaránt szól. Szabadon választott művel lehet részt venni, mindenki azt mutassa meg, amiben profi" - mondta Várnagy Andrea zongoraművész, a Zenevarázslat megálmodója az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Mint elhangzott, a négykezes zongoraverseny szerepel a zeneiskolák tantervében, és több mint háromszáz gyereket várnak a négynapos eseményre. Várnagy Andrea kitért arra, hogy a helyszínnek, az egri Líceum kápolnájának nagyon jó az akusztikája és a gyerekeknek óriási élményt jelent azok között a falak között játszani, ahol a világ legnagyobb művészei is zenéltek.

"Minden résztvevő ajándékot kap, arany-, ezüst-, bronz- és nívó fokozatot is el lehet érni. A zsűri elnöke Balázs János, tagja Mocsári Károly, Eckhardt Gábor, Jónás Gabriella, Gábos Judit és Kovács Géza" - sorolta a zongoraművész.

A rendezvényen napközben zajlik a verseny, esténként koncertek lesznek, ezeken Várnagy Andrea és leánya, Farkas Lili, Gábos Judit, Eckhardt Gábor, Bogányi Gergely, Balázs János lép fel. A Zenevarázslat lezárásaként március 3-án vasárnap kurzust rendeznek, amelyen a versenyzők értékelést kapnak tudásukról.