Idén immár harmadik alkalommal rendezte meg a Hevesi Vágtát az alatkai lovasbázis. A Hevesi Vágta nyertesei között találkozhatunk ismerős nevekkel. Az első helyen Vaka István végzett, aki idén is Hatvant képviselte Déva Szamba nyergében, és aki tavaly a Hortobágyi Vágta győztesei között is ott volt. A második helyen a kartali Balatoni Nikolett ért célba, My Colt Mordály nevű lovával. A Hevesi Vágta bronzérmesét a tavalyi Sarkadi Vágtáról ismerheti a közönség, Tóth György idén is Szászsebes nevű hátasával versenyzett, ezúttal Szabadkígyós képviseletében.

Hatvani lovas nyerte a Hevesi Vágtát
 

 

Természetesen nem maradhatott el a Kishuszár Vágta sem, mely során Garai Roland lett a bajnok Újfehértó képviseletében, BZ Bolero nevű pónijával. A hétvégén újabb lovasokkal bővült tehát a Nemzeti Vágta indulóinak sora.

A Nemzeti Vágta előfutamain kívül színes programsorozattal készültek a szervezők. A nap fogathajtó versennyel indult, majd ezt követte a huszár bemutató,  az igen népszerű szabadidomítás, puszta-ötös bemutató, hagyományőrző csikós bemutató és a Győri Ördöglovasok műsora. Emellett hagyományőrző programok, pónilovaglás, kézműves foglalkozások és egy lovas-zenész mesejáték is szórakoztatta a nagyérdeműt.

Hatvani lovas nyerte a Hevesi Vágtát